Geschiedenis

Na ook vóór de 2e met het repareren en vulkaniseren van fietsbanden en rubber laarzen. Toen echter in 1943 alle Nederlandse krijgsgevangenen zich moesten melden voor werk in Duitsland, dook hij onder. Hij begon vanaf die tijd ’s nachts te werken in de schuur achter het huis. Met ca. 10 andere onderduikers werd begonnen met het coveren en fabriceren van nieuwe fietsbanden. Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen is voor mij altijd nog een raadsel.

Een half jaar voor het einde van de oorlog deed de Sicherheits Polizei een inval en arresteerde hem. Gelukkig kwam hij terug. Na de oorlog startte hij met het repareren en later ook coveren van autobanden. Helaas overleed hij op 49-jarige leeftijd. Zijn oudste zoon en neef namen het bedrijf over en richten zich voornamelijk op de in- en verkoop van karkassen. Na enkele jaren kwamen zijn twee jongste broers in de zaak, die het later weer overnamen. Het bedrijf groeide toen vrij snel en de ruimte in Amsterdam was te klein om te kunnen uitbereiden; door de bouw van de Piet Hein-tunnel moest het daar zelf helemaal verdwijnen. Men verhuisde naar Almere waar een geheel nieuw onderkomen werd gebouwd.

Ons doelWij helpen onze klanten graag

Klanten kunnen altijd bij ons terecht met vragen. We adviseren onze klanten vakkundig en met plezier. Het is heel belangrijk voor ons bedrijf een goede langdurige relatie met ons zakenpartners te hebben. Scherpe prijzen: we zoeken altijd de beste prijzen zodat we onze klanten het best kunnen bedienen. Onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd: ervaren keurmeesters zorgen ervoor dat we de beste kwaliteit banden in huis hebben.

Gebr. Kraan hedenWij verkopen we meer dan 5000 nieuwe en gebruikte truckbanden per maand

Onderleiding van de broers Johan en Corry Kraan is een enorme groei gerealiseerd op het gebied van import en export bandengroothandel. Inmiddels verkopen we meer dan 5000 nieuwe en gebruikte truckbanden per maand. We doen reeds zaken met meer dan 40 landen en hebben een goede naam opgebouwd qua betrouwbaarheid en reputatie. Dit was alleen mogelijk door ons doorzettingsvermogen en een goede samenwerking met ons personeel.

Foto impressieKrijg een indruk van ons bedrijf